Dienstag, 14. Mai 2013

Transnationale bebouwing van vogelhuisjes

D / NL


Op 10 en 11 mei fietsten wij tussen Gronau en Nordhorn langs...altijd op zoek naar geschikte gronden om te drukken en stuitten wij op de eerste prille beginselen van transnationale bebouwing van vogelhuisjes in de grensstreek van Nederland en Duitsland.

Let bij de transnationale bebouwing van vogelhuisjes en ook op de verschillende structuren van het dakvilt. Zijn hier verschillen tussen Nederlandse en Duitse bouwmarkten te herkennen?

De transnationale bebouwing van vogelhuisjes steekt hier bij het grondgebied nummer 27 de demarcatielijn van Nederland en Duitsland over. Is dat de aanwijzing voor de economische evenals de ecologische benadering in de Euregio?  Ondanks alle Europese afwijkingen van bebouwingsregels? Naast anekdotische analyses van de bebouwing volgen hier binnenkort ecologisch-esthetische studies ter zake. Bovendien verdere filmpjes en tenslotte het lang verlangde GRUND UND BODEN (Grond en Bodem) druk-scenario voor grenswerte. Nederlandse hoogst esthetische reparatiewerkzaamheden aan het asfalt zouden en goede drukplaat voor GROND EN BODEM kunnen opleveren.
mooi om te fietsen
En vonden geschikte en ongeschikte bedekkingen en structuren...bij de demarcatie-streek van de Euregio. Maar er is nog geen beslissing genomen waar wij precies gaan drukken.

En zo reden wij de grens op en neer, vluchtten voor de regen, dronken koffie-verkeerd en wij zullen terugkomen. De bodems zijn best geschikt voor goede kunst bij de grens.

Want niet de kunstenaar  -  de ligging bepaalt de prijs.
Daarvoor staan wij in met onze naam.
In Losser bij de grens roest
 de Duitse...slagboom.
moeilijk te drukken

Het blog Grond en Grens vertelt het verhaal van ons onderzoek binnen de Euregio en wij zullen u op de hoogte houden als het weer zo ver is:

Voor de steun en de hulp in zake waarden en onderzoek en de bijzondere steun willen wij graag bedanken bij het project grenswerte.
Mede mogelijk gemaakt doorKCO. Kunst en Cultuur OverIjssel, Kulturbüro Münsterland, EUREGIO, Ministerium für Wirtschaft, Energie und Bauen, Wohnen und Verkehr des Landes NRW, dem Niedersächsischen Ministerium für Wirtschaft, Arbeit und Verkehr, de Provincie Overijssel, de Provincie Gelderland, INTERREG Duitsland-Nederland 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen