Samstag, 4. Mai 2013

op zoek naar de juiste vierkantemeter...

D / NL



GRUND UND BODEN (Grond en Bodem) drukt door middel van een walsmachine vierkantemetergewijs grond en bodem tegen de officiële adviesprijs van grond en bodem af. Op dit blog zullen wij de werkstappen in het project Grond en Grens documenteren want momenteel opereren wij binnen de euregionale grensstreek en zijn op zoek naar dé optimale vierkantemeter.


Esmarkelaan, Winkelcentrum, Enschede - 9,5 kauwgommen


Gaat de waarde van grond en bodem met zijn bedekking veranderen? Werkt een kauwgom minderend op de waarde of gaat door de plakkende massa de prijs zelfs stijgen? Hoeveel betaal je wanneer precies waarvoor? En als het alleen 9,5 kauwgommen per vierkantemeter zijn, is dat dan de beste oppervlakte om te drukken?


Wij sporen de waarde en prijzen op alsmede  de kwaliteit van de bodem waarop wij ons dagelijks bewegen. Wie speculeert wanneer en hoezo op de ene of juist de andere vierkantemeter aarde.
 
Esmarkelaan ter hoogte van de kleuterschool, Enschede - constructivistisch commentaar op de grond? 25 april 2013
 Wij drukken de grond en bodem met walsmachine, papieren en 
 pigmenten...EN WEL ALTIJD VOOR DE PRIJS die men in het algemeen ervoor wil betalen. 
 Maar wie bepaalt de waarde van de bodem en wanneer en waarom ? De gemeente, de rijksoverheid, haar burgers of zelfs de markt? In het project GROND EN GRENS onderzoeken wij de euregionale bodem-waarde-relatie en zijn sinds 25 april acuut op zoek naar de juiste vierkantemeter in de grensstreek.


Wij drukken vierkantemetergewijs de bodem voor vierkantemeterprijzen. 

Want niet de kunstenaar-
De ligging bepaalt de prijs.

Daarvoor staan wij in met onze naam.


Het blog Grond en Grens vertelt het verhaal van ons onderzoek binnen de Euregio en wij zullen u op de hoogte houden als het weer zo ver is: 
Er wordt gedrukt.

Voor de steun en de hulp in zake waarden en onderzoek en de bijzondere steun willen wij  graag bedanken bij het project grenswerte.
Unterstützt wurde das Vorhaben / Mede mogelijk gemaakt door:
KCO. Kunst en Cultuur OverIjssel, Kulturbüro Münsterland, EUREGIO,
Ministerium für Wirtschaft, Energie und Bauen, Wohnen und Verkehr des Landes NRW, dem Niedersächsischen Ministerium für Wirtschaft, Arbeit und Verkehr,
de Provincie Overijssel, de Provincie Gelderland, INTERREG Duitsland-Nederland

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen